Новина від: Вікторія Черкач

Рекомендації круглого столу «Освітня політика в умовах інформаційного суспільства»

1234524 травня 2016 року Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти, Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та зв'язку та Асоціація підприємств інформаційних технологій України провели у Верховній Раді України засідання круглого столу «Освітня політика в умовах інформаційного суспільства».

57 учасників круглого столу обговорили питання модернізації національної освітньої політики шляхом впровадження інноваційних освітніх інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) та визначили ключові напрями удосконалення нормативно-правового забезпечення цієї політики.

З доповідями виступили:

Прикріплений файлРозмір
Recomendations_education.pdf150.57 КБ

Обілення ринку, бренд Apple

13 червня 2016  вих. АПІТУ № 077 

Андрію Малюкову, Нотус

Шановний пане Андрію,

Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) висловлює Вам свою повагу та звертається з таким. 

АПІТУ проводить послідовну і системну роботу, спрямовану на обілення ринку — створення рівних конкурентних умов для всіх операторів ринку товарів ІТ та споживчої електроніки.

В рамках цієї роботи, АПІТУ виявила в асортименті продукції, що представлена у Вашому он-лайн магазині www.notus.com.ua, збільшення кількості товарів, що офіційно не перетинали кордон та не підтримуються виробниками на території України. 

АПІТУ стурбована таким становищем та просить Вас звернути увагу, зокрема, на товари бренду Apple. 

Після детального аналізу асортименту товарів експерти АПІТУ виявили принаймні шість промо-позицій, які, ймовірно офіційно не ввозилися в Україну: 

Обілення ринку, бренди Asus, Apple, LG

13 червня 2016  вих. АПІТУ № 076 

Владиславу Чечоткіну, Розетка

Шановний пане Владиславе,

Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) висловлює Вам свою повагу і на доповнення до листа АПІТУ Вих. АПІТУ № 073 від 2016-06-08 повідомляє доповнений список промо-позицій, що представлена у Вашому он-лайн магазині www.rozetka.com.ua і які, ймовірно, офіційно не ввозилися в Україну:

1.   http://rozetka.com.ua/apple_ipod_nano_7gen_16gb_me971_not/p9502896/

2.   http://rozetka.com.ua/apple_ipod_touch_16gb_sg_not/p9502819/

3.   http://rozetka.com.ua/apple_ipod_touch_16gb_sl_not/p9589983/

Використання пристроїв RFID у торгових мережах

10298675_246170768916324_3688571490779905386_n4.04.2016 за ініціативи АПІТУ на базі Держспецзв’язку відбулася робоча нарада представників Головного управління зв’язку та інформаційних систем Генштабу ЗСУ, Харківського університету повітряних сил, Держспецзв’язку, УДЦР та АПІТУ, на якій обговорювалося питання можливості використання на території України в торгових мережах пристроїв радіочастотної ідентифікації (RFID). А саме, внесення змін до п.15 Плану використання радіочастотного ресурсу України, затвердженого постановою КМУ від 9.09.2006 №815, та скасування п.4 Рішення НКРЗІ №415 від 11.08.2015.

За результатами обговорення досягнуто принципове рішення у питанні дозволу на імпорт та експлуатацію на території України в торгових мережах пристроїв RFID, які використовуються в світі та в Європі, зокрема в торговій мережі Zara. 

Вирішено:

Готуємося до дня ІТ у Парламенті

12928167_1049389658466409_4051573263272025307_n28 березня 2016 року відбувся круглий стіл «Готуємось до дня ІТ у Парламенті». Серед доповідачів заходу виступили Олександр Данченко, Голова Комітету з питань інформатизації та інформаційних технологій, Дмитро Шимків, Заступник Глави Адміністрації Президента України, Ольга Бєлькова, Народний депутат України, Елліна Шнурко-Табакова, Голова Правління Асоціації підприємств інформаційних технологій України.

У рамках круглого столу пройшло відкрите обговорення низки законопроектів, зокрема:

Результати першого засідання Громадської ради при ДСІВ

sait-4(2)

25 березня 2016 року відбулось перше засідання новообраної Громадської ради при Державній службі інтелектуальної власності України (ДСІВ), в якій АПІТУ представлена в особі генерального директора Юрія Пероганича. Винесені на порядок денний питання були розглянуті у повному об’ємі. Головою Громадської ради при ДСІВ обрано Олега Чорнобая, а його заступником Ірину Абдуліну. Також члени Громадської ради проголосували про створення двох профільних комітетів. Комітет з питань промислової власності при Громадській раді очолив Геннадій Андрощук, відповідний комітет з питань авторського права та суміжних прав – Юрій Гандзюк.

Проект нового порядку ввезення РЕЗ та ВП

НКРЗІ схвалено та направлено на узгодження до заінтересованих ЦОВВ проект рішення "Про затвердження Порядку ввезення та надання дозволів на ввезення з-за кордону в Україну радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв та визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗ від 05.02.2009 No. 1338" (далі - проект Порядку, приєднаний файл).

Прикріплений файлРозмір
NKRZI_New order_REZ_VP.doc846.5 КБ

Щодо роботи інтернет-магазину

МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
                                                 ЛИСТ
                            від 19.11.2012 р. N 3502-05/43517-14
                              Щодо роботи інтернет-магазину

Мінекономрозвитку розглянуло лист щодо торгівлі за допомогою мережі Інтернет та повідомляє.

Новорічна зустріч компаній-членів АПІТУ

19 грудня 2012 року о 18:30 в ресторані "All in Bar", що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 14 (готель Хрещатик) відбудеться чергова новорічна зустріч членів АПІТУ.

У програмі — традиційна церемонія вручення нагород „Ukrainian IT-Channel Award 2012”, звукове супроводження під керівництвом лауреата міжнародних конкурсів і джазових фестивалів Богдана Кравчука (саксафон), фуршет, спілкування. Дрес-код — не визначений.

Для представників компаній, що не є членами АПІТУ, вартість участі становить 800 грн.

Відео з церемоній 2010 і 2011 див. http://apitu.org.ua/award

Реєстрація учасників: mailto: office@apitu.org.ua та/або

за телефоном +38 044 236 4859

Звернення АПІТУ про збільшення граничної вартості ПК для держорганів

АПІТУ направила звернення до КМУ з проханням внести зміни зміни до постанови КМУ від 04.04.2001 №332  “Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів, комп'ютерів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного і місцевих бюджетів” та підвищити граничну суму витрат на придбання одного комп'ютера державними органами з 7200 грн. до 19500.

Така необхідність зумовлена наступними чинниками:

1. Постанова № 322 не передбачає придбання та встановлення на персональний комп’ютер програмного забезпечення, що є прямим порушення законодавства про авторські права.

2. з моменту встановлення граничної суми витрат на придбання комп’ютерів минуло 10 років, протягом яких у державі відбулись інфляційні процеси, зросли курси валют, а вартість комп’ютерів та комплектуючих зросла у три-чотири рази.

Прикріплений файлРозмір
066_КМУ_гранична_сума_придбання_компютера.pdf141.85 КБ

ВРУ ухвалила нову редакцію Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та ..."

20 листопада 2012 року ВРУ прийняла в новій редакції з урахуванням пропозицій Президента України Закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус". (рестр. № законпроекту 10492 від 18.05.2012)

Пропозиції АПІТУ до ЗУ "Про радіочастотний ресурс України"

В рамках співпраці АПІТУ з адміністрацією Президента України щодо спрощення дозвільної системи, яка реалізується ДП „УДЦР”, АПІТУ надала пропозиції по внесенню зміну до Закону України „Про радіочастотний ресурс України”, якими пропонує скасувати обов’язок імпортерів ввозити радіоелектронні засоби, випромінювальні пристрої та термінали на підставі дозволу про ввезення та сертифікату відповідності, а лише на підставі декларації виробника про відповідність.

Прикріплений файлРозмір
Draft_law.doc23.5 КБ
feasibility.doc29.5 КБ

Підписано Закон України щодо відміни реєстрації декларації про відповідність

31 жовтня 2012 року Президент України підписав Закон України №5312-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо відміни реєстрації декларації про відповідність». АПІТУ у своїх листах неодноразово звертала увагу органів державної влади та ЗМІ на необхідність скасування обов’язку реєстрації виробниками/імпортерами декларацій відповідності у органі з оцінки відповідності, оскільки він призводить до невиправданих додаткових витрат часу і коштів виробниками/імпортерами - суб’єктами господарювання на реєстрацію декларацій при введенні продукції в обіг. Прийняття цього закону є кроком вперед у спрощенні регуляторної політики України та гармонізації україського законодавства з законодавством Європейського Союзу, а також дасть змогу виробникам і постачальникам продукції заощадити десятки мільйонів гривень за рахунок скорочення витрат на реєстрацію декларацій про відповідність.

АПІТУ направила пропозиції до проекту Порядку ввезення та надання дозволів на ввезення з-за кордону в Україну РЕЗ та ВП

05 жовтня 2012 на сайті НКРЗІ опубліковано проект Порядку ввезення та надання дозволів на ввезення з-за кордону в Україну радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв (далі- проект Порядку; див. http://www.nkrz.gov.ua/uk/1325601142/1339423716/

Перегляд чинного Положення про надання дозволів на ввезення з-за кордону в Україну радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв (далі - Положення) був, зокрема, зумовлений неодноразовими зверненнями АПІТУ до НКРЗІ та  Адміністрації Президента України, яка доручила НКРЗІ вивчити порушене питання. Однак, проект Порядку повторює недоліки чинного Положення та не містить норм, які б спрощували дозвільну процедуру з оформлення дозволу на ввезення РЕЗ та ВП. Зокрема щодо порядку оформлення дозволу на ввезення радіоелектронних засобів, випромінювальних пристроїв та терміналів, оплати за такий дозвіл та повернення надміру сплачених коштів.

Прикріплений файлРозмір
060_Proposals_NKRZI_REZ_VP.pdf155.63 КБ

МОНмолодьспорту затвердило положення про ЕОР

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України наказом від 01.10.2012 № 1060 затвердило положення про електронні освітні ресурси. Відповідно до Положення, під ЕОР розуміють навчальні, наукові, інформаційні, довідкові матеріали та засоби, розроблені в електронній формі та представлені на носіях будь-якого типу або розміщені у комп'ютерних мережах, які відтворюються за допомогою електронних цифрових технічних засобів і необхідні для ефективної організації навчально-виховного процесу, в частині, що стосується його наповнення якісними навчально-методичними матеріалами

RSS-матеріал