Новина від: Юрій Пероганич

Як українцям підробки продають

Про контрабанду товарів сьогодні вже не просто говорять - про неї кричать і виробники, і дистриб’ютори, іпрофільні експерти. Для Асоціації підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) боротьба з нелегальним імпортом стала одним з пріоритетних завдань, навколо вирішення якого згуртувались вже найбільші світові виробники IT-техніки та споживчої електроніки, що працюють в Україні.

Державні органи ж активно декларують готовність боротися з цією бідою та, нажаль, далі обіцянок справа  не йде, тому  і бюджет у нас хронічно анорексичний, і інвестори тікають, і проблем у кінцевих споживачів щодня більшає.

Якщо раніше вони ризикували придбати просто контрабандний товар, то зараз Україну накриває величезна хвиля підробок. Фейкові товари, що зовнішнім виглядом дуже схожі на оригінальні, насправді відрізняються низькою якістю, а отже в дурнях, як завжди, залишиться покупець.

За прикладами далеко ходити не треба – багато хто отримував рекламні e-mail  повідомлення про Powerbank Xiaomi – потужні та практичні зовнішні акумулятори, та мало хто зумів зрозуміти, що пропонують їм не оригінальний продукт, а звичайнісіньку підробку.

Пропозиція мала такий вигляд:

УДЦР готовий допомогти учасникам телекомунікаційного ринку у створенні надійного захисту від контрабанди ІТ- товарів

Днями представники найбільших компаній – імпортерів електроніки обговорювали проблему нелегального ринку техніки та обладнання, який набув в Україні  критичного масштабу. Добре відомо, що втрати державного бюджету від «сірого» та «чорного» імпорту сьогодні вираховуються мільярдами гривень.

Так, за оцінками Асоціації підприємств інформаційних технологій України, держбюджет країни щорічно втрачає близько 3,6 млрд. гривень.  Контрабанда поступово захоплює нові ринки, витісняючи з нього легальну продукцію. Її частка, наприклад, в категорії ІТ- товарів, на сьогодні складає від 15 до 40%, а серед телефонів і фототехніки престижних марок - 65%.

Окремо треба згадати такі телефони як iPhone. Тут кількість «сірих» складає майже 65%, а втрати бюджету від їх контрабанди складають від 0,8 до 1 млрд. гривень. І це в той час коли існує цілий арсенал дієвих заходів, спрямованих на унеможливлення здійснювати недобросовісним підприємцям ведення нелегального бізнесу.

Як вважає більшість представників телеком-ринку, найбільш ефективним способом вирішення проблем з нелегальним ввезенням телефонів є реєстрація кодів ІМЕІ.

Официальный и неофициальный iPhone: как не ошибиться при покупке

Важно не ошибиться при покупке устройства. А для этого следует придерживаться следующих рекомендаций от "ASBIS-Украина"

Официальный и неофициальный iPhone: как не ошибиться при покупке

Фото - EPA

В марте этого года в Украине стартовали продажи 4-дюймового iPhone SE, выход которого на рынок предваряет презентацию iPhone 7 осенью 2016 г.

Уже в мае гаджет, который поставляет в Украину официальный дистрибутор в категории iPhone - "ASBIS-Украина", появился в магазинах ведущих розничных IT и Телеком сетей, а также в магазинах Apple Premium Reseller нашей страны.

iPhone SE - представляет собой золотую середину между 5s и 6s. Как и iPhone 6s, новый продукт компании Apple оснащен 64-битным процессором A9. Благодаря этому производительность устройства возрастает в два, а графическая производительность - в три раза. При этом устройство работает от батареи значительно дольше.

Тіньовий імпорт IT- товарів, який наносить великі збитки Державі. Шляхи вирішення проблеми

Відеозапис прямого ефіру ТРК «Київ», програма «У центрі уваги», 31 травня 2016, 17:10–18:00

Про критичну ситуацію на ринку ІТ-товарів та споживчої електроніки, де частка тіньового імпорту досягає 30%, говорили гості студії – Вікторія Трощенко, директор з інформаційно-телекомунікаційного напрямку УДЦР та Юрій Пероганич, генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій України.

В ході розмови з ведучою програми Любов'ю Мочаловою вони розповіли про ситуацію з тіньовим імпортом побутової та електротехніки, а також мобільних терміналів, від якого держава втрачає мільярди гривень від несплати податків та зборів, як допомогти людям вибрати якісну продукцію, а також про необхідність запровадження контролю переміщення товарів та відповідної реєстрації, зокрема, відновлення системи обліку кодів ІМЕІ мобільних терміналів.
 

 

Галузева ІТ-асоціація та професійні аналітичні агенції об'єднують зусилля для боротьби з тіньовим імпортом

IMG_20160526_121534

Про співпрацю, координацію дій та обмін аналітичною інформацією для боротьби з «тіньовим» схемами при імпорті товарів ІТ та споживчої електроніки домовилися представники Асоціації підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) та міжнародних аналітичних компаній GfK та IDC під час зустрічі, що відбулася в рамках засідання Комітету імпортерів АПІТУ 26 травня 2016.

Круглий стіл АПІТУ «Освітня політика в умовах інформаційного суспільства»

24 травня 2016 АПІТУ спільно з Комітетами ВРУ з питань науки і освіти та з питань інформатизації та зв’язку провели круглий стіл на тему: «Освітня політика в умовах інформаційного суспільства»

Купуйте офіційні продукти SAMSUNG!

Компанія Samsung опублікувала перелік переваг, які отримує споживач, купуючи офіційну техніку:
 
Високоякісний продукт з гарантією від виробника
 
Компанія Samsung Electronics постійно працює над вдосконаленням якості своїх продуктів. Кожного року інвестиції в розвиток та дослідження нових технологій сягають сотень мільйонів доларів США, що дає можливість створювати продукти з неперевершеним рівнем комфорту у використанні. Завдяки високій якості матеріалів, що використовуються у виробництві продуктів Samsung Electronics, компанія стабільно утримує лідерські позиції на ринках портативної електроніки, ТВ та мобільних пристроїв.
 
Цілодобову інформаційну підтримку та сервіс

Около трети завозимого в Украину импорта предназначена для других стран

Николай Фабро - глава Комитета импортеров Ассоциации предприятий информационных технологий Украины (АПИТУ)

Круглий стіл «Тіньовий імпорт ІТ-товарів та споживчої електроніки – основні схеми та пошук шляхів протидії»

17 травня 2016 року Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) провела круглий стіл «Тіньовий імпорт ІТ-товарів та споживчої електроніки – основні схеми та пошук шляхів протидії»

Мета заходу:

  • виявлення причин зростання реалізації контрабанди та контрафакту на ринку товарів ІТ та споживчої електроніки;
  • ​​визначення ключових напрямів протидії тіньовим схемам при імпорті.

До розгляду були запропоновані питання:

Круглий стіл «Тіньовий імпорт ІТ-товарів та споживчої електроніки – основні схеми та пошук шляхів протидії»

17 травня 2016 року Асоціація підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) проводить круглий стіл «Тіньовий імпорт ІТ-товарів та споживчої електроніки – основні схеми та пошук шляхів протидії»

Мета заходу:

  • виявлення причин зростання реалізації контрабанди та контрафакту на ринку товарів ІТ та споживчої електроніки;
  • ​​визначення ключових напрямів протидії тіньовим схемам при імпорті.

До розгляду пропонуються питання:

На часі утворення центрального органу виконавчої влади у сфері ІКТ, вважає ІТ бізнес

l1l2

Провідні об'єднання ІТ бізнесу в Україні звернулися до найвищих керівників держави із проханнями залишити в структурі Верховної Ради України самостійний Комітет з питань зв'язку та інформатизації та розглянути питання про утворення центрального органу виконавчої влади у сферах ІКТ та зв'язку.

Верховна Рада схвалила Рекомендації парламентських слухань на тему: "Реформи галузі ІКТ та розвиток інформаційного простору"

31.03.2016 ВРУ прийняла Постанову № 1073-VIII про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Реформи галузі інформаційно-комунікаційних технологій та розвиток інформаційного простору України (проект від 11.03.2016 № 4198), в якій враховані усі пропозиції АПІТУ до даних рекомендацій, викладені на Парламентських слуханнях. Зокрема КМУ доручено розробити та подати на розгляд ВРУ зміни до:
  • Закону України «Про Митний тариф України», до якого внести додаткові одиниці виміру та обліку (в штуках) для вартісних товарів ІКТ, зокрема процесорів, материнських плат, відеокарт тощо;
  • законодавства, що спрямоване на:
    • створення рівних умов для виведення суб’єктами господарювання товарів ІКТ на ринок і недопущення тіньового імпорту таких товарів, включаючи зміни до Податкового кодексу України для допуску до торгівлі такими імпортними товарами лише за наявності реєстраторів розрахункових операцій з фіскальними функціями;
    • зниження нетарифних бар’єрів для міжнародної торгівлі товарами ІКТ, зокрема - спрощення та прискорення процедур сертифікації їх відповідності, визнання європейських сертифікатів відповідності;

Зустріч із Ростиславом Замлинським

zved

18 березня 2016 відбулася зустріч представників компаній — членів Комітету імпортерів АПІТУ із Першим заступником голови Львівської обласної державної адміністрації Ростиславом Замлинським. 

Пан Ростислав Замлинський представив пропозиції щодо співпраці при проведенні зовнішньоекономічної діяльності, презентував потенціал Львівщини у здійсненні імпортних операцій, висловив готовність Львівської ОДА надавати всіляку підтримку та сприяння у веденні законного бізнесу. 

Зустріч представників Комітету з питань митної справи з радником Голови ДФС Лотаром Геллертом

20160315_143022

15.03.2016 відбулася зустріч представників Комітету з питань митної справи Громадської Ради при Державній фіскальній службі України з радником Голови Державної фіскальної служби України, професором з митного права, експертом Митної служби Німеччини Лотаром Геллертом

У вступному слові Хівренко Ірина Олександрівна - представник Департаменту організації роботи ДФС підкреслила важливість даного заходу та висловила вдячність представників Комітету за те, що професор знайшов можливість взяти участь у цьому заході.

Запит пропозицій до законопроекту №4159

010_16_Лист Комітету ВРУ з питань інформатизаціїКомітет Верховної Ради України з питань інформатизації та зв'язку планує на своєму засіданні розглянути проект Закону про доступ до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики для розвитку телекомунікаційних мереж, реєстр. № 4159 від 26 лютого 2016 року, поданий народними депутатами України Данченком О.І., Матузко О.О., Семенухою Р.С., Івченком В.Є., Козирем Б.Ю.

З метою всебічного розгляду законопроекту у встановлені Законом України «Про Регламент Верховної Ради України» строки Комітет просить, за можливості, розглянути законопроекти та надати висновки, пропозиції і зауваження в разі їх наявності.

RSS-матеріал